Холодильник б/у
Холодильник б/у
Вітаю людей форуму. Я оце думаю купити б/у холодильник, але трохи хвилююся, чи це добра ідея. Чи варто брати техніку, яка вже була у використанні? Можливо, є нюанси, на які треба звернути увагу? Раптом можуть бути приховані дефекти, які не видно одразу. Які бренди краще розглядати, щоб було надійно? Якщо хтось мав досвід покупки вживаного холодильника, поділіться, будь ласка, своїми враженнями!
- skibidiMAN
Re: Холодильник б/у
Я кілька років тому купував б/у холодильник, і скажу так — це цілком реально, якщо підходити до питання відповідально. Перш за все, рекомендую перевіряти техніку особисто перед покупкою. Увімкни його на деякий час і подивися, як працює компресор, чи не видає він зайвого шуму. Також зверни увагу на ущільнювачі дверцят — вони повинні щільно прилягати. У багатьох старіших моделях саме через це є проблеми з витоком холоду. Ще один важливий момент — стан випарника і чи немає льоду або води у відсіках, це теж може сигналізувати про проблеми. Раджу розглядати перевірені бренди — Bosch, Samsung, LG. Вони навіть у б/у стані зазвичай надійні.
А як щодо енергоефективності таких холодильників? Чи варто взагалі думати про цей аспект, якщо обираю старий? Я чув, що деякі моделі можуть бути дуже "ненажерливими" щодо електрики. І як краще дізнатися, скільки ще холодильник зможе працювати, якщо він вже був у використанні декілька років? Можливо, є якісь ознаки, за якими можна оцінити стан холодильника?
- skibidiMAN
Б/у техніка зазвичай споживає більше електрики, особливо якщо це старі моделі. Тому раджу звернути увагу на холодильники з класом енергоефективності не нижче А. Дивись на паспорт техніки або на стікер, де зазначено споживання електроенергії. Щодо терміну служби, то тут важко дати точний прогноз. Але якщо компресор працює тихо і безперебійно, морозильна камера не обмерзає, а ущільнювачі в нормі, то холодильник ще може прослужити кілька років. Ризик є завжди, але якщо техніка добре доглянута, її вистачить надовго.