Чи йти на Петухова?
-
Чи йти на Петухова?
Я щойно дізнався, що Олексій Петухов приїжджає до Ужгорода з програмою Jazz Travels! Це відбудеться вже 11 жовтня в нашій філармонії. Чув про нього раніше, але ще ніколи не був на його концертах. Кажуть, він — один з найкращих джазових піаністів в Україні. Як ви думаєте, варто піти? Чи дійсно його імпровізації настільки круті, як про них говорять?
-
Re: Чи йти на Петухова?
Безперечно варто! Петухов — це справжня легенда українського джазу. Його вміння імпровізувати на фортепіано — це не просто музика, це ціла історія, яку він розповідає за допомогою нот. Я чув його вживу кілька разів, і кожен раз це було щось особливе. Програма Jazz Travels обіцяє бути захопливою: вона складається з джазових стандартів та авторських творів, і кожен з них Петухов грає по-своєму, додаючи туди свої відчуття й емоції. Якщо ти хоч раз чув імпровізацію Петухова, то знаєш, що це магія на сцені. Вечір джазу — це завжди чудова ідея, особливо, коли за роялем такий майстер.
-
Я чув кілька його записів, але живий виступ це певно шо інша річ. І те, що він співпрацював з такими легендами, як Рей Браун Джуніор та Грегорі Портер, додає ще більше зацікавленості. Зараз у мене якраз бажання зануритися у джазові імпровізації, тому концерт — це ідеальний варіант. Окрім того, я завжди захоплювався музикантами, які вміють створювати настрій за допомогою музики, і Петухов, здається, саме такий. Схоже, я вже маю плани на вечір 11 жовтня. До речі, цікаво, що для військових вхід безкоштовний. Це чудова ініціатива!
-
Так, це дійсно гарна ініціатива з безкоштовним входом для військових, і я впевнений, що вони також оцінять цей вечір джазу. Що стосується Петухова, то він майстер не лише в техніці гри, але й у передачі емоцій. У нього кожна імпровізація — це як подорож різними етапами життя: від радісних моментів до найглибших роздумів. Ти ніколи не знаєш, куди заведе тебе його мелодія, і саме це робить його концерти такими захопливими. І не забувай про атмосферу в залі. Філармонія Ужгорода створює ідеальні умови для того, щоб зануритися у цей музичний світ.