Білі соплі

Обговорення здоров'я, лікарські рекомендації, відгуки про медичні заклади та послуги.
julianna

Білі соплі

Повідомлення julianna »

Підкажіть, будь ласка, хто стикався з такою ситуацією: у дитини вже кілька днів підряд білі соплі, причому температури немає, але носик постійно забитий, особливо вночі. Я вже думала, що це алергія, але особливих подразників вдома не було. Можливо, це початок якогось вірусу чи бактеріальної інфекції? Хто знає, що це може бути і як краще діяти в такій ситуації?
ІрочкаКальян

Re: Білі соплі

Повідомлення ІрочкаКальян »

У нас була схожа ситуація з сином нещодавно. Білі соплі без температури можуть свідчити про алергію або реакцію на сухе повітря в приміщенні. Якщо це алергія, можуть допомогти антигістамінні препарати, але я б радила спочатку спробувати зволожити повітря в кімнаті. Ми встановили зволожувач і регулярно провітрюємо, це дуже допомагає зменшити симптоми. Крім того, можна промивати носик фізіологічним розчином або соляними краплями, щоб зменшити набряк і полегшити дихання. Якщо ж ситуація не покращиться за кілька днів, краще звернутися до лікаря, бо іноді так можуть проявлятися початкові стадії бактеріальної інфекції.
julianna

Повідомлення julianna »

Я про зволожувач повітря якраз думала, але ще не наважилася його придбати. Можливо, дійсно варто спробувати. А промивання носа вже робимо, поки не бачу сильних змін, але, можливо, ще треба трохи часу. Лікаря ми вже також запланували відвідати, але хочеться максимально полегшити стан дитини зараз. Ти не знаєш, чи є якісь конкретні препарати для полегшення таких симптомів, щоб не було залежності від судинозвужувальних крапель?
ІрочкаКальян

Повідомлення ІрочкаКальян »

Розумію тебе, судинозвужувальні краплі можуть швидко викликати залежність, тому їх варто використовувати дуже обережно і не довше, ніж 3-5 днів. Якщо хочеш щось безпечніше, то є спеціальні дитячі спреї на основі морської води або ізотонічних розчинів, вони добре очищують носик і не подразнюють слизову оболонку. Ще одна порада – спробувати засоби на основі ефірних олій, наприклад, евкаліпта або м'яти, але вони не всім підходять, тому треба бути обережним. В будь-якому разі, краще порадитися з лікарем щодо конкретних препаратів.
Відповісти