Що таке катаракта і які її перші симптоми?
- skibidiMAN
Що таке катаракта і які її перші симптоми?
Скажіть, будь ласка, хто знає, що таке катаракта і які її перші симптоми? Помітив, що зір останнім часом наче "затуманюється", особливо у сутінках. Мені здається, що це просто втома, але знайомий натякнув, що це може бути щось серйозніше. Чи варто звертатися до лікаря, чи це проходить саме?
Re: Що таке катаракта і які її перші симптоми?
Катаракта – це коли кришталик ока мутніє, і людина починає бачити ніби крізь запітніле скло. У моєї мами таке було. Спочатку вона не звертала уваги, доки ситуація не стала критичною. Не тягни, краще одразу йти до офтальмолога, бо самотужки це точно не вирішиш. Лікування все одно необхідне.
Це доволі поширене явище у людей старшого віку, але не лише. У мого дядька була катаракта після травми ока. Щось таке може траплятися й через діабет або навіть через постійний вплив ультрафіолету. Тож краще з'ясувати причину у фахівця. Не жартуй із зором.
-
Катаракта – це захворювання ока, при якому кришталик, який зазвичай прозорий, поступово мутніє. Зір стає розмитим, тьмяним або затуманеним, ніби дивишся крізь запітніле скло чи каламутну воду.
Якщо є такі симптоми, зерниться о офтальмологічного центру Візіум https://visium.com.ua/ua/ Там дуже хороші лікарі та найсучасніше офтальмологічне обладания.
Як же лікують катаракту? На початкових стадіях можна покращити зір окулярами чи лінзами, але це тимчасове рішення. Єдиний ефективний метод лікування – хірургічна операція, під час якої мутний кришталик замінюють на штучний. Сучасні операції швидкі, безболісні й з мінімальним періодом відновлення.

Якщо є такі симптоми, зерниться о офтальмологічного центру Візіум https://visium.com.ua/ua/ Там дуже хороші лікарі та найсучасніше офтальмологічне обладания.
Як же лікують катаракту? На початкових стадіях можна покращити зір окулярами чи лінзами, але це тимчасове рішення. Єдиний ефективний метод лікування – хірургічна операція, під час якої мутний кришталик замінюють на штучний. Сучасні операції швидкі, безболісні й з мінімальним періодом відновлення.