Німіє язик

Обговорення здоров'я, лікарські рекомендації, відгуки про медичні заклади та послуги.
chornopan

Німіє язик

Повідомлення chornopan »

У мене останнім часом виникла дивна проблема — почав німіти язик, особливо після того, як щось холодне або гаряче з'їм. Спочатку не звертав уваги, думав, що пройде само собою, але тепер це трапляється частіше. Може, хтось стикався з подібним? Чи варто хвилюватися та йти до лікаря, чи це просто тимчасова реакція? Можливо, є якісь домашні засоби чи поради?
julianna

Re: Німіє язик

Повідомлення julianna »

У мене язик німів після споживання гарячого, і з'ясувалося, що це пов'язано із недостатністю вітамінів, особливо групи B, які впливають на нервову систему. Але це також може бути ознакою проблем із кровообігом або навіть алергічною реакцією на певні продукти. Рекомендую все ж таки звернутися до лікаря, щоб він міг визначити точну причину. А поки що можеш спробувати пити більше води та включити в раціон продукти, багаті на вітаміни групи B — це може полегшити симптоми.
chornopan

Повідомлення chornopan »

Я насправді ніколи не думав про те, що проблема може полягати у нестачі вітамінів. Останнім часом я справді не слідкував за своїм харчуванням, багато стресу на роботі, і, можливо, це вплинуло на організм. Ще хотів запитати, як швидко тобі допомогли вітаміни? І чи помічала ти якісь додаткові симптоми, пов'язані з цим станом? Може, є ще якісь нюанси, на які варто звернути увагу?
julianna

Повідомлення julianna »

У мене покращення почалося приблизно через два тижні після того, як я почала приймати комплекс вітамінів та змінювати раціон. Додатково я почала їсти більше зелених овочів, горіхів і риби, щоб природно підвищити рівень вітамінів групи B. Щодо симптомів, то я помічала не тільки оніміння язика, але й легке поколювання в пальцях і загальну втому. Також важливо слідкувати за рівнем стресу, оскільки нервова система дуже чутлива до нього.
Відповісти