Як стати веб-дизайнером?
-
Як стати веб-дизайнером?
Мене цікавить, як стати веб-дизайнером, адже це зараз дуже популярна професія, і мені подобається працювати з графікою. Я типа чув, що потрібно мати не тільки творчий підхід, але й знання в певних програмах, таких як Adobe Photoshop або Figma. Але з чого варто почати? І чи важливо мати освіту в цій сфері, чи можна самостійно освоїти всі навички? Можливо, у когось є досвід, як ви починали свій шлях у веб-дизайні, і що б ви порадили початківцям, щоб не допустити поширених помилок?
- skibidiMAN
Re: Як стати веб-дизайнером?
Я займаюся веб-дизайном вже кілька років, і можу сказати, що це дійсно цікава і динамічна сфера. Почати можна з базових знань у графічних програмах. Рекомендую освоїти Adobe Photoshop, Adobe Illustrator та Figma, адже вони є стандартами в індустрії. Є багато онлайн-курсів, які пропонують навчання з нуля, наприклад, на платформах Udemy або Coursera. Особисто я починав з безкоштовних уроків на YouTube, і це дало мені хорошу базу. Щодо освіти, вона не є обов'язковою, але якщо ти прагнеш глибшого розуміння, можна пройти курси в коледжах або університетах.
-
А ти можеш розповісти, як саме формувалося твоє портфоліо? Чи є у тебе поради, як вибрати проекти, щоб вони виглядали професійно? Я розумію, що практика важлива, але завжди хвилююсь, що роботи можуть бути недостатньо якісними. Ще цікавить, як ти знайшов своїх перших клієнтів. Чи було складно знайти замовлення на фрілансі? І як ти оцінював свою роботу на початку, адже часто новачки недооцінюють свої сили і не знають, яку ціну ставити на свої послуги.
- skibidiMAN
Щодо портфоліо, я б порадив почати з власних проектів. Це можуть бути вигадані сайти для неіснуючих компаній або реновації вже існуючих ресурсів. Головне, щоб вони демонстрували твої навички і стиль. Ну а якщо тебе вже цікавить фріланс, то наприклад, я спочатку зареєструвався на платформах, таких як Upwork і Freelancer, і почав пропонувати свої послуги за доступною ціною. Також важливо активно просувати себе через соцмережі і створити профіль на LinkedIn. Часом просто потрібно більше впевненості в собі, щоб вказувати свою реальну вартість.