Як правильно укладати договір оренди?

Для тем, які не підпадають під інші категорії. Тут можна обговорювати будь-які питання.
АндрійПотужний

Як правильно укладати договір оренди?

Повідомлення АндрійПотужний »

Привіт усім! Хочу запитати поради у тих, хто вже стикався з подібним. Я планую орендувати квартиру і думаю, як правильно укладати договір із власником. Чи потрібен офіційний документ, завірений нотаріусом, чи достатньо простої письмової угоди? І що взагалі варто передбачити в такому договорі, щоб потім не мати проблем?
julianna

Re: Як правильно укладати договір оренди?

Повідомлення julianna »

О, знайома ситуація! Я, коли орендував квартиру, теж не знав, як краще зробити. Спочатку домовлявся просто усно, але згодом зрозумів, що це може бути ризиковано. Договір точно потрібен, бо він захищає обидві сторони. Але нотаріально завіряти його необов’язково, хоча для більшої впевненості можна.
Кульбаба

Повідомлення Кульбаба »

Слухай, я би радив обов’язково прописати в договорі всі деталі: хто оплачує комунальні, на скільки часу оренда, що з ремонтом або зламами техніки. У мене був випадок, коли власник раптом захотів підвищити орендну плату без попередження. Добре, що я мав договір, інакше довелося б шукати нове житло за два тижні.
skibidiMAN

Повідомлення skibidiMAN »

Хочу додати: краще не ігнорувати юридичну сторону цього питання. Навіть якщо договір виглядає простим, важливо, щоб він був складений грамотно. Я якось теж з цим стикався, і мене дуже виручили спеціалісти. Наприклад, на Правовсім https://pravovsim.org/ я знайшов зразки договорів і навіть отримав консультацію. Дуже зручно, бо пояснили всі нюанси, на які варто звернути увагу. Знаєш, навіть невелика помилка в договорі може призвести до великих проблем.

Зображення
Відповісти