Потрібен якісний сайт!
- skibidiMAN
Потрібен якісний сайт!
Привіт! Планую створити сайт для бізнесу, але хочу, щоб він добре індексувався в Google. Чи потрібно одразу замовляти SEO або достатньо просто зробити сайт? Як зрозуміти, що компанія враховує SEO при розробці?
-
Re: Потрібен якісний сайт!
Якщо сайт спочатку зроблять без урахування SEO, то потім доведеться переробляти купу речей. Хороша компанія ще на етапі розробки закладає правильну структуру сторінок, адаптує сайт для мобільних пристроїв, робить оптимізацію швидкості – все це впливає на пошукові позиції. Якщо вони про це навіть не згадують – шукай інших.
Я стикався з тим, що розробники зробили гарний сайт, але він взагалі не потрапляв у пошук Google. Виявилося, що вони не прописали базові SEO-налаштування. Запитуй, чи вони роблять мета-теги, заголовки H1-H3, чи додають адаптивний дизайн і чи оптимізують зображення. Якщо це не входить у стандартну розробку – доведеться витрачати гроші на SEO пізніше.
-
Якщо хочеш, щоб сайт приносив клієнтів із Google, то SEO потрібно враховувати ще на етапі розробки. Багато хто робить сайти без оптимізації, а потім власники змушені переробляти все заново. Я звернувся в компанію Сайтматіка https://sitematika.com/ там мені пояснили, що SEO – це не тільки ключові слова в текстах, а й правильна структура сайту, оптимізований код, швидкість завантаження, мобільна адаптація.Олень писав: ↑П'ят лютого 28, 2025 8:45 am Я стикався з тим, що розробники зробили гарний сайт, але він взагалі не потрапляв у пошук Google. Виявилося, що вони не прописали базові SEO-налаштування. Запитуй, чи вони роблять мета-теги, заголовки H1-H3, чи додають адаптивний дизайн і чи оптимізують зображення. Якщо це не входить у стандартну розробку – доведеться витрачати гроші на SEO пізніше.
Вони одразу заклали всі ці моменти в розробку, налаштували мета-теги, зробили дружні URL, інтегрували Google Search Console. Після запуску сайт швидко пішов у топ по запитах, і я не витрачав окремий бюджет на виправлення помилок. Якщо хочеш, щоб сайт добре індексувався, шукай компанію, яка працює з SEO ще на стадії створення.